Een veel gestelde vraag

“Hoelang bent u al kunstenaar?”

Dat is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Mijn antwoord is dan meestal: “Al 55 jaar…!”  Naar mijn idee wordt je als kunstenaar geboren, zit het in je genen, je DNA…hoewel het natuurlijk wel even kan duren voor het duidelijk voelbaar is en naar boven komt….zich manifesteert en dan….begint het pas!

Ieder schilderij is weer een stap naar het volgende, nieuwe inzichten, nieuwe combinaties, nieuwe energie!

Wat mij wel prikkelt, is de vraag waarom iemand dat blijkbaar graag zou willen weten….”hoe lang bent u al kunstenaar?”Wat zou zo’n iemand kunnen met het antwoord…? Graag verneem ik dat nog eens op een dag!

Wat voor mij belangrijk is: Hoe lang BEN je nog kunstenaar…..mag je nog ronddansen in die uitbundige speeltuin van verf, kleuren en puur plezier! …pluk de dag, is waarmee ik u groet….ik ga schilderen!

FacebookTwitterPinterestMySpace